Hírek, aktualitások

Kajak-kenu: Ifjúságiak és 2 KSI-s a felnőtt vb keretében

Szerző: mkksz.hu - 2011. július 19.

image.jpg image.jpg
A 18 éves Korisánszky Dávid György nyerte a hétfőn reggel megrendezett szétlövést C-1 500 méteren Volein Viktorral szemben, így Tótka Sándor és Takács Kincső után újabb ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe.

A szétlövés megrendezésére azért volt szükség, mert ebben a számban az első válogatót megnyerő Korisánszky Péter Dániel és a másodikon győztes Kozmann György együtt párosban is bekerült a válogatottba és ők úgy döntöttek, hogy több esélyük van a jó szereplésre C-2 500 méteren, mint egyesben.

„Nagyon tetszett, amit láttam, igazán színvonalas volt csata volt, 350 méterig fej-fej mellett haladt a két srác, de Dávid a végét jobban bírta és igen bíztató idővel nyerte meg a szétlövést. Így a 17 éves Tótka Sándor – aki valószínűleg minden idők legfiatalabb magyar világbajnoki indulója lesz – és a kenus Takács Kincső után újabb ifjúsági versenyző került be a szegedi vb-re készülő csapatba” – mondta Storcz Botond felnőtt kapitány, aki holnap délután hirdet végleges csapatot a MOL világbajnokságra.

 

 

Tótka Sándor nevét tavaly ismerhették meg a szurkolók, a gyomaendrődi versenyző ugyanis aranyérmet nyert az ifjúsági olimpián.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, kicsit magamat is megleptem ezzel a győzelemmel. Tavaly miután nyertem az ifjúsági olimpián, sajnos elszálltam. Rengeteg gratulációt kaptam, díjátadókra jártam, elhittem, hogy már nagy versenyző vagyok. Emiatt lazábban vettem az edzéseket, télen nem is tudtam igazán koncentrálni a munkára, ráadásul sokat betegeskedtem. Utána beszélgettem több emberrel, például Baráth Etelével és Schmidt Gáborral is, és mondták, hogy az igazi munka csak most következik, irdatlan sokat kell még edzenem, ha valóban jó kajakos akarok lenni. A tavaszi munkám ezek után sokkal jobban sikerült, de ennek ellenére nem gondoltam komolyan a szezon elején, hogy esélyem lehet bekerülni a felnőtt csapatba, az első válogatón nem is indultam. 10 nap múlva leszek 17 éves, fantasztikus ajándék ez a mai eredmény nekem. – nyilatkozta Tótka Sándor.

 

A KSI SE-t Vad Ninetta és Sáfrán Mátyás képviseli.

 

 


Kapcsolódó linkek:

2011 júliusi híreink

5 arany-, 6 ezüst- és 5 bronz a magyar mérleg Brandenburgban. Szinte alig volt olyan döntő, amelyik után nem állhatott dobogóra magyar versenyző.

Befejeződött a 2011-es, 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokság a tatár fővárosban, Kazanban, amelyen a magyar válogatott összesen öt érmet szerzett, köztük egy ezüstör és négy bronzot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Durbanben tartott 123. ülésén a 2014-ban sorra kerülő II. Ifjúsági Olimpia Játékok előkészületeiről is tárgyaltak.

Az Amszterdamban megrendezett U23-as evezős világbajnokság A döntőiben, a kettes és a négyes egység révén összesen két hatodik helyezést szereztek a magyar fiatalok.

Európa ötödik legjobb csapataival büszkélkedhetünk az ifjúsági és a serdülő fiú korosztályban, miután mindkét együttesünk győzött az utolsó helyosztó mérkőzésén az 54. Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságon, Kazanban.

Júliusban Lillében rendezték az ifi atlétikai vébét, Ostravában az U23-as Eb-t. A két viadalon összesen három érmet szereztek a magyar fiatalok: Pásztor Bence világbajnok, Baji Balázs Eb-ezüst-, míg Márton Anita Eb-bronzérmes lett.

Az amszterdami U23-as világbajnokságon 63 ország 318 csapatának 806 beülője közt 8 magyar egység 15 evezőse vesz részt.

A sheffieldi felnőtt vívó Európa-bajnokságon a Héraklészes Szilágyi Áron harmadik, Benkó Réka ötödik lett.

A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programjának keretén belül az idei évben a Magyar Röplabda Szövetség megkezdte a következő korosztályos válogatott kialakítását.

Július 16-án a TF-en került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására. A szakmai elismerésben két KSI-s edző is részesült: Agócs Mihály és Pánczél Gábor.

Három ifjúsági versenyző került be a MOL gyorsasági világbajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe; köztük egy ifjúsági olimpiai bajnok is erősíti a magyar csapatot.

A 26. OTP Bank-Atom-kupa junior Európa-kupa viadalon Tóth Krisztián révén magyar győzelem született a 81 kilogrammosok versenyében, a mieink egy ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek.

Öt érmet szereztek a magyar versenyzők az egyéni és csapatversenyekben, valamint váltóban az ifjúsági öttusázók tatai Európa-bajnokságán.

Az evezősök idei utolsó, svájci világkupa-futamán, Luzernben a Simon Béla és Juhász Adrián páros a hatodik helyen végzett.

Két arany-, négy ezüst és két bronzéremmel zárt úszócsapatunk a belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon.

A CEV Női Európa-liga fordulóval párhuzamosan került megrendezésre az Olimpiai Reménységek tornája, melyen a cseh és magyar fiú ifjúsági és serdülő válogatott vett részt.

Kasza Róbert nyerte az öttusázók londoni Világkupa-döntőjét, ezzel az európaiak közül elsőként ő szerzett kvótát a jövő évi olimpiára.

Pásztor Bence aranyérmet szerzett a Lillében zajló atlétikai ifjúsági világbajnokságon.

Dél-Afrikában ülésezett a NOB Nemzetközi Bizottsága, ahol jóváhagyták a női ökölvívás felvételét a 2014-es ifi olimpia programjába.

A július végén megrendezendő törökországi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 51 fős magyar delegáció fog részt venni.

4 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzéremmel zárta a magyar válogatott a zágrábi U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságot.

A Csehországban megrendezett női U17-es Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett a magyar válogatott.

Ragyogóan teljesítenek a női U17-es kézilabda Eb-n és az ökölvívó kontinensviadalon a magyar fiatalok.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)