Hírek, aktualitások

Evezés: Hatodik hely az ifi vébéről

Szerző: hunrowing.hu - 2011. augusztus 08.

image.jpg

Az angliai Etonban megrendezett ifjúsági evezős világbajnokságon a magyarok kitettek magukért: egy 6., egy 7., és egy 9. hellyel zárták a vasárnap véget ért világversenyt.


Négypárevezős számban a Mészáros Csongor, Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet), Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egylet, edző: Molnár Zoltán) alkotta hajó egy orrlabdával maradt le az ötödik helyről, így végül világbajnoki 6. helyezést szereztek. A végig szoros versenyt a románok nyerték. A csapat idén az ifi Eb-bronzérem után egy vb-hatodik hellyel büszkélkedhet.

A kormányos nélküli kettes versenyszámban Vancsura Bendegúz és Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC, edző: Bartos Nándor) a táv felénél még hatodik, majd fantasztikus hajrával végül a harmadik helyen eveztek a célba, ezzel összességében a kilencedik helyet szerezték meg.

A kétpárevezősök között az ifi Eb-ezüstérmes Kaszás Kornél (Győri Vízügy SEK), Bíró Márk (Szolnoki Főiskola-Tisza EE, edző: Kiss László)  alkotta páros végig magabiztosan vezetve utasította maga mögé a mezőnyt, a B döntőben győztek, ami összesítésben világbajnoki hetedik helyet ér. A futamban másodikként a hollandok, majd a belgák értek célba.

image.jpgimage.jpg

 


Kapcsolódó linkek:

2011 augusztusi híreink

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. A vébén 12 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

A Madridban megrendezett női ifjúsági Európa-bajnokság záró napján a magyar válogatott 11:4 arányú vereséget szenvedett a döntőben Görögország csapatától, ezzel ezüstérmet szerzett. A kontinensviadalon 16 nemzet U17-es leányai vettek részt.

Három olimpiai számban indul a 12 fős magyar válogatott a bledi olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. A keretben Héraklészesek is jelen vannak. A hazai szövetség (MESZ) sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy elsősorban a Simon, Juhász kormányos nélküli kettestől és a Varga, Galambos könnyűsúlyú kétpárevezőstől várják az ötkarikás indulási jog kiharcolását.

A hétvége egyik nagy meglepetésembere és a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság legfiatalabb női érmese (C-2 500 m, 3. hely) Takács Kincső lett, aki vasárnap átvehette a MOL különdíját. Szeptemberben ünnepli 18. születésnapját.

A magyar kadett birkózók eddig 73 érmet, köztük 19 aranyat szereztek a világbajnokságok történetében, és Szombathelyen a huszadik győzelem elérésében bízik a válogatott. A kedden kezdődő, vasárnapig tartó vb sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy az Aréna Savariában jelen állás szerint 53 ország közel 700 versenyzője lép szőnyegre, de a létszám még nőhet.

Kovács Zsófia kitűnő tiszaújvárosi szereplése után Lausanne-nak vette az irányt, ugyanis ezen a hétvégén rendezték a sprinttávú triatlon vb-t, ahol a 71 fős mezőnyből a 36. helyen ért célba.

Az egyik legrangosabb junior tornára került sor a hétvégén Berlinben, a viadalon a KSI judokája, Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett. A tavalyi junior-világbajnokság bronzérmese a 81 kilogrammosok negyvenöt fős mezőnyében lengyel, svéd, izraeli és orosz ellenfelét legyőzve menetelt a fináléig, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes orosz Albert Kosztojevtől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen.

A sikeres magyar szereplések folytatásaként Orbán Éva női kalapácsvetésben második lett, majd a 110 gátas Baji Balázs és a súlylökő Márton Anita révén egy hatodik és egy hetedik hely a szombati magyar mérleg a kínai Sencsenben (Shenzhen) zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán. Hétfőn tekvondóban és sportlövészetben újabb bronzérmek születtek.

Bronzérmet nyert pénteken Földházi Zsófia az ifjúsági korú öttusázók isztambuli világbajnokságán. A lányok csapatban negyedikek lettek, a fiúknál egyéniben és csapatban egyaránt hatodik hely jutott.

Folytatják sikeres szereplésüket a nyári Universiádén résztvevő magyar egyetemisták és főiskolások. A shenzheni világjátékokon Cseh László újabb aranyérmet szerzett, a Héraklészes futó, Deák Nagy Marcell szintén a dobogó tetejére állhatott, a párbajtőrözők harmadikok lettek. Nagy Péter súlyemelésben aratott.

Augusztus 23. és 28. között rendezik meg az idei judo világbajnokságot, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb, legtöbb pontot adó eseményét. A párizsi világbajnokságon hatalmas mezőny vesz részt, az előzetes nevezések alapján 136 ország 949 versenyzője lép tatamira! A KSI-t Baczkó Bernadett és Joó Abigél képviseli.

Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon a shenzheni universiádén. A KSI tornásza, Hidvégi Vid nyolcadikként zárt.

A két egykori héraklészes, Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján: az úszók világklasszisa 200 pillangón diadalmaskodott, míg párbajtőrvívónk az egyéniben remekelt. Az exKSI-s Krizsán Szabolcs judóban hetedik lett.

A tíz fős magyar válogatott a Bajnokprogramos Polyák Krisztina és Palej Tibor révén két hetedik helyezéssel zárta a kijevi ifjúsági világbajnokságot. A vb éremtáblázatát a várakozásoknak megfelelően Japán zárta az élen, a távol-keletiek fölénye már-már nyomasztó volt, második helyen Oroszország, a harmadikon pedig Grúzia zárt. A magyar válogatott nem tudott felkerülni az éremtáblázatra.

Pap Eszter második lett a junior Európa Kupa-futamon, amelyet a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretében szombaton rendeztek.

Megvannak az első magyar érmek a varsói kadet birkózó kontinensbajnokságon: a hölgyek eddig három bronzérmet szereztek. A fiatalok sokat nem pihenhetnek: augusztus végén Szombathely látja vendégül a korosztály legjobbjait - immár világbajnoki szinten.

Az ukrán fővárosban, Kijevben rendezik meg a második ifjúsági világbajnokságot, amelyen tíz reménység képviseli Magyarországot. Az első korosztályos vb-t két esztendeje Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezték meg, 528 indulóval; akkor a legeredményesebb magyar judoka - ezüstérmével - a KSI-s Tóth Krisztián volt. A küzdelmek csütörtökön négy súlycsoportban kezdődnek meg, a mieink közül a prágai junior Európa-kupán ezüstérmes paksi Pupp Réka lép tatamira az első napon.

Aranyérmet nyert a KSI-s Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adrienn-nel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán.

Az angliai Etonban megrendezett ifjúsági evezős világbajnokságon a magyarok kitettek magukért: egy 6., egy 7., és egy 9. hellyel zárták a vasárnap véget ért világversenyt.

Augusztus 4. és 14. között Hollandia öt városában rendezik a 8. Női Kézilabda Junior Európa-bajnokságot. A Gyurka János vezetőedző és Golovin Vladimir edző által irányított magyar U19-es válogatott az áprilisi, kalocsai selejtezőtornán a szintén továbbjutó Svédország, valamint Montenegró és Észtország előtt, csoportgyőztesként biztosította helyét a 16-os mezőnyben.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon. A KSI-s Tóth Krisztián aranyérmes lett.

E hét második felében a magyarok részvételével, az angliai Etonban rendezik az ifjúsági evezős világbajnokságot. Az evezősök minden olimpiát megelőző évben az ifjúsági vébével tesztelik a pályát, így van ez az idei, London melletti regatta esetében is.

Letették az esküt a kínai Sencsenben augusztus 12. és 23. között sorra kerülő nyári Universiadéra, az egyetemi és főiskolás sportolók csúcseseményére utazó magyar sportolók. A válogatottat jelentős számú Héraklész Csillagprogramos alkotja.

Szerdától Székesfehérváron rendezik az ifjúsági öttusázók Európa-bajnokságát, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz, köztük a szingapúri ifi olimpia ezüstérmese, a KSI-s Földházi Zsófia.

Három arannyal és egy ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a Héraklészesekkel és KSI-s versenyzővel felálló magyar válogatott.

A napokban zajlik a 11. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a Fekete-tenger partján található Trabzonban. A magyar fiatalok szorgosan gyűjtik a medálokat…


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)