Hírek, aktualitások

Evezés: Hétvégén Sport XXI. ergométeres versenyek

Szerző: nupi.hu - 2012. március 22.

image.jpg

Fotó: hunrowing.hu

 

Sport XXI. Evezős Ergométer Felmérő Verseny Országos Döntőre és Ergométer Utánpótlás Országos Bajnokságra kerül sor március 25-én reggel 10 órától a Gyulai István Általános Iskolában (1202 Budapest, Mártírok útja 205.).

 

A Sport XXI Ergométer Felmérő Versenyen – az elmúlt évekhez hasonlóan –, azok vehetnek részt, akik a felmérő kezdetéig (2011. október 01-ig) nem kérelmeztek versenyzői engedélyt a MESZ-től. Az országos döntőre régiónként, korcsoportonként  és nemenként a résztvevő iskolák számával arányosan juthatnak tovább a részt vevők:

  • Észak-nyugat Magyarországról (Győr, Velence): 8-8 fő/korcsoport
  • Dél-kelet Magyarországról (Szeged, Csongrád, Kunszentmárton): 8-8 fő/korcsoport
  • Budapestről: 16-16 fő/korcsoport

Így az Országos Döntőn kategóriánként 32-32 fő indulhat.

Az utánpótlás bajnokságon azok a leigazolt versenyzők vehetnek részt, akik a Sport XXI. felmérő versenyen nem indultak!

 

A verseny műsorfüzete megtekinthető:

http://www.hunrowing.hu/files/verseny/letoltes/2012_ERGO_OB_M%C5%B1sorf%C3%BCzet_el%C5%91zetes.pdf

 

Versenykiírás:

http://www.hunrowing.hu/versenyek/sport-xxi-utanpotlas-ergometer-orszagos-bajnoksag

 

 


Kapcsolódó linkek:

2012 márciusi híreink

Hosszú Katinka a harmadikról a második helyre rukkolt előre a világranglistán 400 méteres vegyesúszásban, miután 4:32.83 perccel nyerte a számot az indianapolisi Grand Prix-versenyen – adta hírül a swimnews.com internetes szaklap.

Kállai Zoltán az ötödik, a KSI-s Hidvégi Vid (Laufer Béla tanítványa) a hetedik helyet szerezte meg a lólengés fináléjában a tornászok Dohában zajló világkupáján.

Módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő 1996. évi LXXXI. törvény. Ezzel összhangban megváltozik a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó támogatási igazolások kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) kormányrendelet is.

Csütörtöktől vasárnapig zajlik Debrecenben a sorszáma szerint 114. országos úszóbajnokság, amely afféle tesztverseny is egyben, hiszen alig több mint másfél hónappal előzi meg a május 21. és 27. között ugyancsak a cívisvárosban esedékes sportági Európa-bajnokságot.

Hétfőn megkezdte közvetlen felkészülését a magyar súlyemelő-válogatott az áprilisi, törökországi Európa-bajnokságra, ahol még mind a nők, mind a férfiak számára lehetőség kínálkozik egyetlen kvóta kiharcolására a londoni nyári olimpiára.

Vasárnap rendezték a pesterzsébeti Gyulai István Általános iskolában a Sport XXI Ergométeres Felmérő Verseny Országos Döntőjét és az Országos Utánpótlás Ergométeres Bajnokságot.

Borkai Zsolt, a magyar és John Coates, az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnöke, a két ország közötti együttműködési megállapodást írt alá március 22-én, Sydney-ben. A megállapodás egyik jelentős eredménye, hogy Magyarország legjobb fiatal sportolóit az ausztrál szervezők meghívták a 2013. évi Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra.

Megjelent a NUPinfo februári száma, a kiadvány honlapunkról letölthető. Főbb témáink közt beszámolunk a MOB közgyűléséről, az Utazás kiállításról, az NSSZ Gáláról, továbbá hírt adunk a fiatalok sportági sikereiről és a TAO-s újdonságokról.

Sport XXI. Evezős Ergométer Felmérő Verseny Országos Döntőre és Ergométer Utánpótlás Országos Bajnokságra kerül sor március 25-én, Budapesten.

Megkezdte működését az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.).

Az olimpiai részvétel kiharcolása a tét a magyar válogatott számára a vasárnapi, budapesti női tőr csapat Világkupa-versenyen. Az egyéves selejtezős időszak utolsó állomásán Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella és a héraklészes Kreiss Fanny lép majd pástra.

Babos Tímea, a jelenleg legelőkelőbb helyen álló magyar teniszező azt szeretné elérni, hogy bekerüljön a világranglista első ötven játékosa közé, és szerepeljen a londoni ötkarikás játékokon. A 18 esztendős soproni játékos az idei Héraklész Gálán sportága legjobb női sportolójaként díjat vehetett át.

A hétvégén a férfi kardcsapatnak és a párbajtőröző Boczkó Gábornak nem sikerült olimpiai kvótához jutnia, így a két szakágat csupán egy-egy magyar, a már egy hete kvótát szerzett Szilágyi Áron (kard), illetve Imre Géza (párbajtőr) képviseli majd a londoni olimpián, melyre jelenleg 88 magyar versenyző nevezhető - köztük héraklészes fiatalok.

Hétvégén rendezték a Temzén a londoni evezősversenyek egyik leghosszúbbikát: a „Head of the River Race” elnevezésű viadalt. A 4,25 mérföldes – 6,8 km – regattán idén 404 nyolcas egység állt rajthoz; az U23-as héraklészesekkel felálló magyarok a könnyűsúlyú kategóriában, az olaszok mögött ezüstérmet, összesítésben a győztes csehek mögött 22. helyet szerzett.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakot felölelő, látvány csapatsportágakra vonatkozó társasági-adókedvezményt érintő, szakszövetségek, valamint a MOB részére vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

Tóth Adrienn hetedik, Gyenesei Leila pedig 21. helyen végzett szombaton az öttusázók brazíliai Világkupa-versenyén. Népes, 79 fős mezőny jött össze a Vk-sorozat második állomásán, Rio de Janeiróban. A csütörtöki selejtező mindhárom csoportjából az első 12 helyezett jutott a szombati döntőbe.

Szerdán átadták a Magyar Olimpiai Bizottság Sajtóbizottságának és Nők a Sportban Bizottságának 2012. évi díjait. A jutalmazottak közt utánpótlás-korú sportolók is elismerést kaptak: szólították Kovács Sarolta öttusázót és Gasparics Fanni jégkorongozót.

A csillagprogramos Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett Belgrádban, a birkózó Európa-bajnokságon. Kötöttfogásban Magyarország a hatodik helyet foglalja el.

Az első Világkupa-forduló zárása után alig néhány nappal máris a sorozat második versenyét rendezik az öttusázók számára: csütörtöktől vasárnapig Rio de Janeiróban küzd a helyezésekért a nemzetközi mezőny, benne négy magyarral, köztük héraklészes fiatalokkal.

Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Dávid révén magyar sikert hozott a női és a férfi 400 méter vegyes az egyesült államokbeli Columbusban zajló úszó Grand Prix-versenyen.

MOL Tehetséggondozásért Díjat kapott a KSI SE mesteredzője, Agócs Mihály. A magyar kajak-kenu sport egyik legsikeresebb nevelőedzője 22 éve dolgozik a KSI-nél, versenyzői több mint 100 magyar bajnoki címet nyertek eddig, és az általa felnevelt kajakosok később a felnőtt mezőnyben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Tóth Adrienn a 11. helyen végzett az egyesült államokbeli öttusa Világkupa női versenyében. A Héraklész csillagprogramos sportoló a szombati női döntőben egyedüli magyarként állt rajthoz.

Ezüstérmet nyert szombaton a magyar férfi kardcsapat a junior vívó Európa-bajnokságon, a horvátországi Porecben. Az Eb honlapja szerint a magyarok az elődöntőben 45-40-re verték az oroszokat, majd a döntőben 45-37-re kikaptak a németektől.

Módos Péter ezüstérmet szerzett szombaton a kötöttfogásúak 55 kg-os kategóriájában, a belgrádi birkózó Európa-bajnokságon. A 24 éves versenyző, Bacsa Ferenc tanítványa 2011-ben még a Héraklész program támogatottja volt.

Fiatal játékosaink folytatják idei jó szereplésüket Olaszországban is, hiszen a csapatversenyek során újabb két érmet sikerült szerezniük; és ha figyelembe vesszük a körülményeket - nagyon értékes medalionokat.

A Héraklész csillagprogramos Ligeti Dániel ezüstérmet szerzett a szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában, Hatos Gábor pedig bronzot nyert 74 kg-ban csütörtökön, a Belgrádban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Bronzérmet nyert pénteken a magyar női kardcsapat a horvátországi Porecben zajló junior vívó Európa-bajnokságon. A férfi párbajtőrözők negyedikként fejezték be a napot, férfi tőrben a magyarok az ötödik helyen végeztek.

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a győri Héraklész fizikai felmérőre. A fiú kajakosoknál tarolt Dunafüred, nagyot futott Bodonyi András. Nagyjából 50 egyesület, közel 1000 fiatal sportolója vett részt a viadalon.

Hamar Balázs bronzérmet szerzett a férfi párbajtőrözők szerdai egyéni versenyében a horvátországi Porecben zajló junior vívó Európa-bajnokságon. Női tőr egyéniben nem jutott magyar a legjobb nyolc közé.

Jól kezdődött magyar szempontból a belgrádi birkózó Európa-bajnokság, melynek keddi nyitónapján Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában, míg Dénes Mercédesz ötödik lett a nők 48 kg-os súlycsoportjában.

Az öt látványsport mellett a kibővült hatáskörrel rendelkező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is gazdálkodhat a társaságiadó-kedvezményből (TAO) kapott pénzből. A MOB emellett szeretné az utánpótlásprogramokra szánt összegeket átcsoportosítani, hogy a többi sportág is plusz bevételekhez jusson.

A Héraklész csillagprogramos Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n, ezzel nem hivatalos számítások szerint biztossá vált az olimpiai részvétele.

Elkészült a 2012/2013-as támogatási időszakra vonatkozó, társasági-adókedvezményt érintő, látvány csapatsportágakra vonatkozó adatlap, mely a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról letölthető.

Bohus Réka nyerte a leány párbajtőrözők szombati egyéni versenyét a horvátországi Porecben zajló kadett vívó Európa-bajnokságon. A lány kardozók csapatversenyében a magyar válogatott bronzérmet szerzett vasárnap.

Nagy mezőny, 32 ország 131 vívója küzd majd a helyezésekért a hétvégi, budapesti kard Grand Prix-n, a Gerevich-Kovács-Kárpáti viadalon. A MOL Kupáért sorra kerülő versenyen a szakvezetés a legjobb nyolcba várja a korábbi Héraklész-díjas Szilágyi Áront.

Márton Anna nyerte a leány kardozók csütörtöki egyéni versenyét a horvátországi Porecben zajló kadett vívó Európa-bajnokságon. Mihalik Nóra ezüstérmes lett.

A tatai edzőtáborban alakult ki a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságra utazó csapatunk végleges névsora: válogatón dőlt el, hogy a kötöttfogású 96 kilóban a csillagprogramos Rizmajer György indul. A huszonegy súlycsoportból tizennyolcnak lesz magyar szereplője, közülük hatan újoncok.

Tizenhárom cselgáncsozó képviseli a magyar színeket az április végén sorra kerülő cseljabinszki Európa-bajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása lesz. A keretben számítanak a KSI-s Joó Abigélre és a héraklészes Karakas Hedvigre is.


Hírarchivum

2012 - április (18)
2012 - március (38)
2012 - február (34)
2012 - január (27)
2011 - december (38)
2011 - november (30)
2011 - október (26)
2011 - szeptember (31)
2011 - augusztus (26)
2011 - július (23)
2011 - június (13)
2011 - május (1)
2011 - április (1)
2011 - március (3)