Hírek, aktualitások

Ifjúsági Olimpia: A MOB elnöke a 2013-as szervezőkkel tárgyalt; bemutatkozott a 2017-es EYOF-pályázó Győr

Szerző: mob.hu - kormany.hu - 2012. április 26.

image.jpg

Fotó: Illyes Tibor/MTI

 

Április 28. és 28. között rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciáját, melyen a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt. A témák közt utánpótlás-vonatkozások is szerepelnek.

A három napos konferenciasorozaton - mely az utolsó európai szintű szakmai egyeztetés a londoni ötkarikás játékok kezdete előtt - részt vesz többek között Patrick Hickey, az EOC elnöke, Gilbert Felli a londoni olimpiai játékok igazgatója, Pere Miró a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatója, Borkai Zsolt a MOB elnöke és Raffaele Pagnozzi az EOC főtitkára is. Az eseményt Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg.

A megnyitó alkalmával az EOC elismerésben részesítette Czene Attilát és Borkai Zsoltot.

 

Raffaele Pagnozzi, EOC főtitkár az olimpiai játékokról és az ifjúsági olimpiai játékokról, a nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről Gunilla Lindberg tartott beszámolót a 2014-es téli olimpiáról (Szocsi) és a másodig ifjúsági nyári olimpiáról, amelyet Nanjingban rendeznek.

image.jpgimage.jpg

Fotók: mob.hu


Az EOC konferencián a 2017-es Európai Ifjúsági Fesztiválra kandidáló Győr városa is bemutatkozik. Az EOC szervezi az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), melyet négy éves olimpiai ciklushoz igazodva és az olimpiát nem zavarva minden páratlan évben tartanak. A 2017-es nyári EYOF rendezési jogára Győr városa kormánygaranciával pályázik.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a nanjingi szervezőbizottság első emberével is találkozott. 2014-ben a kínai Nanjing városa rendezi a második nyári ifjúsági olimpiát. Hualin Zhiu versenyigazgató és Nanjing az EOC-konferencián mutatja be ifjúsági olimpiai pályázatát.

image.jpg

 

 



Kapcsolódó linkek:

2012 áprilisi híreink

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a nemzeti utánpótlás-nevelési programok elmúlt évtizedéről tartott prezentációt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) konferenciájának pénteki munkaértekezletén. A nemzetközi fórumon a programok vezetői – Tóth József, Pignitzky Dorottya és Lehmann László – is részt vettek.

Tekintettel arra, hogy a látványcsapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának, ellenőrzésének, visszafizetésének szabályairól szóló rendelet módosításáról szóló rendelet által előírt sportfejlesztési program benyújtási határideje, április 30-a pihenőnap és május 1-je munkaszüneti nap, május 2.

Április 28. és 28. között rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 33. szakmai konferenciáját, melyen a 47 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt. A témák közt utánpótlás-vonatkozások is szerepelnek.

Dunántúli, regionális sportszakmai és tehetséggondozó napot szervezett sportiskolák vezetői, szakemberei számára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen az NSI és a MOB programvezetői, munkatársai is részt vettek.

A látványcsapatsport támogatását biztosító első támogatási időszak hamarosan az utolsó harmadához érkezik, egyre több tapasztalat áll a szakszövetségek és a bírálat mellett az ellenőrzést végző Nemzeti Sport Intézet rendelkezésére.

A Magyar Olimpiai Bizottság április 13-ai ülésén az utánpótlás-nevelés is napirendre került. A grémium többek közt egyhangúlag elfogadta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programok idei támogatását.

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai megkezdték és folyamatosan végzik a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó kérelmek alapján a támogatásból megvalósuló sportfejlesztési programok ellenőrzését és a megújuló, vagy újonnan épülő létesítmények helyszíni szemléjét.

Eger országos összevetésben is jó példa a társasági és osztalékadóról szóló törvény lehetőségeinek kihasználásában. Az április 3-án Egerben tartott sajtótájékoztatón Lukács Zsuzsanna, a Magyar Kézilabda Szövetség ügyvezető igazgatója és Bardóczy Gábor, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója értékelte az elmúlt hónapok munkáját, és beszámolt a TAO-val kapcsolatos aktuális tudnivalókról.

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy a 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §. (2) bekezdése értelmében a támogatott szervezetnek a támogatás felhasználásáról negyedévente előrehaladási jelentést kell benyújtania az ellenőrző szervezet részére, kivéve, ha a jóváhagyott sportfejlesztési programmal kapcsolatban támogatási igazolás kiállítására még nem került sor.

Már működik az átalakuló Nemzeti Sport Intézet (NSI) TAO Irodája. Az NSI új székhelye a Magyar Sport Háza. Az elérhetőségeket alább közöljük.


Hírarchivum

2012 - április (10)
2012 - március (8)
2012 - február (6)
2012 - január (10)
2011 - december (12)
2011 - november (14)
2011 - október (7)
2011 - szeptember (1)
2011 - augusztus (2)
2011 - június (1)
2011 - május (2)
2011 - április (1)
2011 - március (1)